Fidel'den ABD'li McCain'e: IŞİD'i İsrail'le birlikte yarattınız

Küba devriminin efsanevi lideri Fidel Castro, NATO’yu yaptığı son açıklamalardan dolayı Nazilere benzetti. Fidel, senatör McCain’i İsrail’e arka çıkmakla ve beraber İslam Devleti’nin yaratılmasında rol almakla itham etti.

(soL - Dış Haberler) Küba devriminin efsanevi lideri Fidel Castro yayınlanan bir makalesinde, NATO’nun Ukrayna kriziyle birlikte Moskova üzerindeki baskısına gönderme yaparak Batılı liderleri ikiyüzlülük ve saldırganlıkla suçladı.

Fidel makalede, “Çok sayıda insan bazı Avrupalı NATO sözcülerinin adeta bir Nazi edasıyla yaptıkları açıklamaları duyduklarında şaşkına dönüyor. Adolf Hitler’in açgözlülük üzerine kurulu imparatorluğunun çöküşü, NATO’nun saldırgan burjuva hükümetlerinin gösterdiği, Avrupa ve tüm dünyayı kahkahaya boğan, sözde ‘cesaret’lerinden daha az şaşalı değildi” ifadelerini kullandı.

Fidel, ayrıca ABD’li Cumhuriyetçi senatör John McCain’i “İsrail’in daimi müttefiki” olarak tanımladı ve Ortadoğu politikasını çok sert bir dille eleştirdi. McCain’e yönelttiği suçlamalar arasında İsrail istihbarat örgütü Mossad’ı desteklemek ve İslam Devleti (İD) adlı terör örgütünün yaratılmasında İsrail’le birlikte pay sahibi olmak, dikkatleri çekiyor.

Fidel'in makalesinde dikkat çeken bir diğer başlık ise son dönemde artan emperyalist saldırganlık. Kübalı lider, hükümetlerin yapması gerekenin çatışmaları fitillemek değil, “daha çok hastane ve okul yapıp, daha çok yiyecek üreterek ihtiyacı olan milyarlarca insana ulaştırmak” olduğunu ifade etti.