Fidel’den Obama'ya sorular

Küba'nın eski devlet başkanı Fidel Castro, Amerikan liderinin dürüstlüğünden şüphe duymadığını, ancak yanıtlaması gereken çok soru bulunduğunu belirtti.

soL (DIŞ HABERLER) Fidel Castro, başkent Havana'da dün görüştüğü Arjantin Devlet Başkanı Christine Fernandez Kirshner'e, Küba'ya sosyalizmi getiren 1 Ocak 1959'daki devrimden bu yana 10 ABD Başkanı gördüğünü ama hiçbirinin Küba Devrimini yıkamadığını söylediğini kaydetti.

Makalesinde kişisel olarak ABD'nin onbirinci başkanı Obama'nın dürüstlüğünden hiçbir kuşkusu olmadığını belirten Fidel, yeni Başkanın yanıtlaması gereken pekçok soru olduğunu söyledi. "Müsrif ve tüketici bir sistem çevreyi nasıl koruyabilir, merak ediyorum?" diye sordu.

Makalesinde Arjantin lideri ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlatan Fidel, Kirshner'in şimdiye kadar 231 Arjantinli tıp öğrencisinin mezun olduğu ELAM'ı ziyareti nedeniyle ne kadar etkilendiğini kendisine aktardığını, iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliği bağlarının bunlarla ilerleyeceğini kaydetti.