Fidel’den kasırga değerlendirmesi

Fidel Castro, yazdığı makalede kasırgayı ele alarak, Küba’nın bu felaketi de yeneceğini söyledi.

soL (DIŞ HABERLER) Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro, Gustav'ın Küba'yı can kaybına sebep olmadan terk etmesinin ardından bir değerlendirme yazısı yazarak, sadece cesaret, onur ve güç ile savunulan düşüncelerin galip geleceğini söyledi.

Pazartesi günü yayınlanan "Kasırga" başlıklı makalesinde Fidel Castro, zamanın denemelerine ve yaşamın alt üst oluşlarına karşı başarılıyla direnen inançların tek bir günde elde edilemeyeceği değerlendirmesinde bulunurken "Bunun öncesinde biz hepimiz kendi içimizde taşıdığımız eğilimlerin hakkından gelmeliyiz" dedi.

Fidel Castro, Gustav Kasırgası'nın yakın tarihte kendini göstermesiyle ilgili "Hiçbir şey bir kasırganın arkasında bıraktığı yıkım ve zarar kadar harap edici olamaz. Yüzbinlerce vatandaş hareket halinde, kasırganın geçişi esnasında ve sonrasındaki kurtarma çalışmalarında çok yoğun çalışıyor. Stoklar azaldı veya tükendi. Besin kaynaklarının uğradığı zarar bugün, her zaman olduğundan daha masraflı ve önemli. Fakat burası bizim ülkemiz, bu gezegendeki gerçek yerimiz ve onu geliştirmeli ve savunmalıyız" dedi.

"Önümüzdeki görev için zaman ve uzmanlığa ihtiyaç var. Başkalarıyla bilgisini ve kaynaklarının büyük bir kısmını hatta kendi kanını da paylaşmak için hazır olan gerçek Küba ve onun soylu insanları bir gecede ortaya çıkmadı. Bu yüzden ülkemiz, kendisine karşı bütün silahlarını kullanan güçlü imparatorluğun önüne çıkan görünmez bir rakip olmuştur."

Yazının tam metnine Prensa Latina Türkçe sayfasından ulaşılabilir:

http://www.plturkce.org/index.php?yazi_id=2779