Fidel Castro’dan Honduras açıklaması

Fidel Castro, Honduras’taki darbeyle ilgili bir açıklama yaparak, “darbecilerle pazarlık yapılamayacağını” söyledi, genç subayları direnmeye çağırdı.

soL (DIŞ HABERLER) Küba Devrimi lideri Fidel Castro, Honduras'taki darbeyle ilgili yazdığı makalede Manuel Zelaya'yı ülke dışına çıkaran darbecilerle "pazarlık yapılamayacağını" söyledi. Fidel Castro, makalesinde "Ya daha genç ve oligarşiye teslim olmamış subaylar ordunun komutasını ele geçirecekler, ya da Honduras'ta bir daha halk için, halk adına ve halkın seçtiği bir hükümet olmayacak" dedi.

Castro, darbeden iki gün önce yazdığı makalesinde darbenin geleceğini öngörmüş, "Honduras'ta olacaklar, Amerika Devletleri Örgütü (OAS) ve ABD'nin şu anki yönetimi için bir sınav olacak" demişti. Aynı yazısında Castro, "Bu gece ya da yarın sabah olacakları görmezlikten geliyoruz, fakat Zelaya'nın yiğitçe tavrı tarihe geçecek" diye yazmıştı.

Castro, bugün yazdığı makalesinde, köşeye sıkıştırılmış ve yalıtılmış darbecilerin kararlılıkla hareket edilmesi durumunda çaresiz kalacaklarını yazdı.