Faşist Altın Şafak yine tiyatro bastı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da faşist parti Altın Şafak’ın milletvekilleri ve taraftarları “Copus Chrisi” adlı tiyatro oyununa 3’üncü kez saldırdı. Polisin 39 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Hürriyet’ten Yorgo Kırbaki’nin haberine göre, faşist Altın Şafak’ın milletvekilleri ve taraftarları ABD’li yazar Terence McNally’nin “Copus Christi” adlı tiyatro oyununun daha önce iki kez ertelenen galasını yine bastı.

Altın Şafak partisinin üç milletvekili, taraftarları ve fanatik dinciler Yunansitan'ın başkenti Atina'da oyunun sergilendiği “Hitrio” tiyatrosunu bastı. Polisin 300 kadar göstericiyi biber gazı kullanarak dağıttığı belirtilirken, 39 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Geçen hafta içinde yine aralarında Altın Şafak milletvekilleri Christos Pappas ile Ilias Panayiotaros, Ortodoks papazların ve dinci kesimlerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi, oyunun oynandığı tiyatroyu basmış ve oyunun oynanmasına engel olmuştu.

Seyircilere ırkçı ve cinsiyetçi hakaretlerle tacizde bulunan taraftarlar, oyunu sahneye koyan ekibe de saldırmış ve Yunan ulusal marşını söylemişti.

İsa ve havarilerine hakaret içerdiği gerekçesiyle oyuna saldırdığı belirtilen taraftarların, gösterinin yasaklanması için mahkemeye başvurduğu ancak olumlu bir sonuç alamadıkları bildiriliyor.