Erdoğan'ın sert yorumları İsrail’e karşı değilmiş

Başbakan Erdoğan, El Hayat gazetesine verdiği demeçte, Filistin’e asker gönderilmesinin söz konusu olmadığını söylerken, savaş sırasında kullandığı sert ifadelerin İsrail’e karşı olmadığını belirtti.

soL (DIŞ HABERLER) Başbakan Erdoğan, Londra'dan yayın yapan Arap gazetesi El Hayat'a verdiği demeçte, Filistin'e asker göndermeyi düşünmediklerini, Hamas dahil tüm Filistinli grupları içeren ve Filistin sorununun çözülmesini amaçlayan siyasi bir plan geliştirilmesini istediklerini söyledi.

İsrail Gazzelileri kışkırttıErdoğan, "Hamas kuşkusuz İsrail'e füze fırlatmakla hata yaptı, ancak Hamas'ın İsrail'le ateşkes anlaşmasına, İsrail uymadığı halde altı ay tamamen uyduğunu göz önünde bulundurmamız lazım" dedi. Erdoğan, İsrail'in anlaşmaya rağmen ablukayı kaldırmak ve geçişleri açmak için hiçbir şey yapmadığını, bunun da Hamas ve Gazzeliler'i kışkırttığını söyledi.
Başbakan Erdoğan, gerekirse bölgeye sivil gözlemciler gönderebileceklerinin açıkladı. El Hayat gazetesinin aktardığına göre, Erdoğan Gazze'deki savaş sırasında yaptığı sert yorumlarının İsrail'e karşı olmadığını, yalnızca sivillerin öldürülmesine karşı ilkesel bir tutum olduğunu söyledi.
İsrail isterse arabuluculuğa devamTürkiye'nin Suriye ile İsrail arasında yürüttüğü arabuluculuk görevini, İsrail gerçekten barış istediği zaman tekrar üstleneceklerini söyleyen Erdoğan, "Bu meseleyle ilgili İsrail ordusunun operasyonları başladıktan sonra Şam'a yaptığım ilk gezide görüştüm ve o görüşmede arabuluculuğu askıya almaya karar verdik" dedi.