Erdoğan'ın çıkışı Arap Birliği'ni rahatsız etti

Abu Dabi'de bir araya gelen Arap ülkelerinin dışişleri bakanları yayınladıkları ortak bildiriyle Türkiye'nin girişimlerinden rahatsızlık duyduklarını açıkladılar.

soL (HABER MERKEZİ) Abu Dabi'de bir araya gelen Arap ülkeleri dışişleri bakanlarının katıldığı toplantı sonrasında yayınlanan ortak bildirde, ''Arap olmayan tarafların, Arap ülkelerindeki gelişmelere, yıkıcı bir şekilde karışmasından rahatsızlık duyuyoruz" denildi.

Ürdün, Mısır, Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen, Fas, Tunus ve Filistin yönetimi dışişleri bakanlarının toplantısının ardından yayınlanan ortak bildiri BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid el-Nahiyan tarafından okundu. Açıklamada isim verilmeden Erdoğan'ın son Davos çıkışı eleştirdi.

El Fetih'in iktidarının sallantıya girmesi nedeniyle bu örgütü kollamayı da hedefleyen açıklamada "Amacımız, Filistin halkının tek temsilcisi Filistin Yönetimi ve Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) desteğimizi canlandırmak, Arap barış girişimine destek vermek için Arap birliğini güçlendirmektir" ifadesine yer verildi.

Arap Birliği zirvesi öncesinde Fetih yanlısı ve Hamas karşıtı bir platformun hazırlığını yapan örgütün söz konusu toplantısı söz konusu ülkelerin işbirliğinin gelişmesini hedefliyor.