Emine Erdoğan'a manidar hediye: 'Diktatörlüğün Psikolojisi'

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'a ABD gezisi sırasında katıldığı bir toplantıda “Diktatörlüğün Psikolojisi” isimli bir kitap hediye edildi. Bu zamana kadarki icraatlarıyla Türkiye tarihinin en baskıcı ve faşizan lideri olarak tarihe geçecek olan Erdoğan'ın eşine böyle bir kitabın verilmesi ise oldukça manidar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ABD gezisinde Georgetown Üniversitesi'nde “Barışın inşası ve gelişmede iş kadınlarının rolü” başlıklı bir toplantıya katıldı.

Üniversitenin İranlı profesörü Fathali M. Moghaddam Emine Erdoğan’a “The Psychology of Dictatorship” (Diktatörlüğün Psikolojisi) isimli kitabını hediye etti. Türkiye tarihinin şu ana kadarki en baskıcı ve faşizan iktidarının lideri Tayyip Erdoğan'ın eşine böyle bir kitabın verilmesi ise oldukça manidar oldu.

İranlı psikoloji profesörünün Emine Erdoğan'a hediye ettiği yeni kitabında saldırganlık, sadakat, korku ve geleneklere bağlılık gibi psikolojik süreçlerin diktatörlüğü sürdürme ve geliştirme aracı olarak nasıl kullanıldığı konu ediliyor. Demokrasi ile diktatörlük eğilimleri arasındaki değişen ilişkilere değinilen kitapta, demokrasileri diktatörlüğe dönüştüren unsurlar anlatılıyor.

(soL -Dış Haberler)