Ekvador’da Correa galip

Ekvador’daki seçimlerde solcu Devlet Başkanı Rafael Correa’nın galibiyeti kesinleşti. Sandık başı anketlerin tümü Correa’nın ezici zaferine işaret ederken, Ulusal Seçim Konseyi’nin resmi sonuçlarına göre, oyların yüzde 40,28’i sayılmışken Correa yüzde 50,21 oya sahip.

soL (DIŞ HABERLER) Ekvador'daki seçimlerde, Ulusal Seçim Konseyi'nin internet sitesinde yayınlanan ilk sonuçlar, ülkenin solcu Devlet Başkanı Rafael Correa'nın bir kez daha zafere ulaştığını ortaya koyuyor.

Oyların yüzde 40,38'i sayılmışken, Ülke İttifakı'nın adayı olan Devlet Başkanı Rafael Correa, oyların yüzde 50,21'ini almış bulunuyor. En yakın rakibi Lucio Gutiérrez'in aldığı oy ise yüzde 27,23. Böylece Correa 2013 yılına kadar Ekvador Devlet Başkanı olarak görevini sürdürecek.

Rafael Correa, henüz Seçim Kurulu'nun ilk sonuçları açıklanmamış, fakat anketlerden kendi galibiyeti kesinleşmiş iken Guayaquil kentinde düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada halka teşekkür ederek, "Yurttaş Devrimi"ni sürdürmeye kararlı olduğunu belirtti. Galibiyeti "en yoksul ve en güçsüzlere" ithaf eden Correa, "Onlar için buradayız, vatan tüm kadın ve erkeklerin olsun diye buradayız, ve onları asla hayal kırıklığına uğratmayacağız" dedi.