Domuz gribi durmuyor

Dünya Sağlık Örgütü domuz gribi vaka sayısının 985, görüldüğü ülke sayısının 20 olduğunu açıkladı. Bir önceki gün hastalık 17 ülkede gözlemlenmişti.

soL (DIŞ HABERLER) Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Domuz Gribi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hastalığın bulaştığı insan sayısının 985'e çıktığını ve 20 ülkeye ulaştığını duyurdu.

WHO, Meksika'da hastalığa yakalananların sayısının 590, hastalıktan öldüğü kesinleşenlerin sayısının ise 25 olduğunu duyurdu. Şimdiye kadar bir kişinin öldüğü ABD'de ise vaka sayısı 226'ya yükseldiği kaydedildi.

Dünya genelinde 3 yeni ülkeye daha ulaşan hastalığın ülkeler ve hasta sayısı ise şöyle: Avusturya 1, Kanada 85, Çin, Hong-Kong Özel Yönetim Bölgesi 1, Kosta Rika 1, Kolombiya 1, Denmark 1, El Salvador 2, Fransa 2, Almanya 8, İrlanda 1, İsrail 3, İtalya 4, Hollanda 1, Yeni Zelanda 4, Kore Cumhuriyeti 1, İspanya 40, İsviçre 1, İngiltere 15.

WHO Genel Müdürü Margaret Chan virüs nedeniyle ölümlerin çok artmadığı düşüncesinin yer edindiğini ancak ikinci dagalanın gelebileceğini açıkladı. Chan virüsün yok olmasını umut ettiklerini aksi takdirde geniş çaplı bölgesel bir salgının kapıda olduğunu belirtti.

Öte yandan İsviçre'de, iki askere domuz gribi virüsü H1N1 bulaştığından şüphelenilen bir kışladaki 250 askerin önlem olarak karantinaya alındığı bildirildi.