Clinton'dan güldüren açıklama: 'Suriye'ye terörist ihraç edilmesine izin verilmeyecek'

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, diğer ülkelerin Suriye'ye terörist ve gizli savaşçı ihraç etmesine izin vermeyeceklerini söylereyerek güldürdü.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye ziyareti öncesinde diğer ülkelerin Suriye'ye terörist ve gizli savaşçı ihraç etmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Buna karşın ABD ve Türkiye'nin Suriye'ye El Kaide'nin girişine destek verdiği bilinirken, Türkiye'nin bu süreçte "terörist ve gizli savaşçı ihracı" konusunda adeta bir üsse çevrildiği biliniyor.

Cumartesi günü Türkiye'ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, "Durumdan yararlanmak için Suriye'ye teröristler ve savaşçılar gönderenlerin, buna müsamaha gösterilmeyeceğini anlaması gerekir" dedi. Suriyeli muhaliflerin daha iyi silahlanmaya başladığını da dile getiren ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, "Ancak bu şiddet sarmalı Suriye halkını zor durumda bırakıyor" ifadesini kullandı.

Suriye: "Türkiye havaalanlarını ve sınırlarını El Kaide'ye açtı"
Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Suriye, Türk hükümetinin "terörizmin desteklenmesinde önemli bir rol oynadığını" açıklarken, Suriye'den yapılan açıklamada Türkiye'nin havaalanlarını ve sınırlarını başta El Kaide olmak üzere cihatçılara açtığı belirtildi. Suriye, Türkiye'nin böylece terörü destekleme konusunda "temel bir rol oynadığı" belirtildi.

Babülhava sınır kapısında neler olmuştu
Suriye'nin Türkiye sınırındaki Babülhava sınır kapısında son dönemde yaşananlar ABD ve Türkiye'nin her türlü desteği sunduğu Özgür Suriye Ordusu ile El Kaide bağlantılı grupların işbirliği içinde olduğunu gözler önüne sermişti.

Bu yılın Şubat ayında Irak El Kaidesi lideri Ayman El Zevahiri Suriye'li muhaliflere desteğini ifade etmiş ve müslümanları Esad'a karşı cihada davet etmişti. Bunun üzerine Irak sınırından Suriye sınırına geçişler başladığı haberleri gelmişti. Bugün El Kaide'nin Suriye sathında pek çok eyleme giriştiği ve yer yer ÖSO ile koordineli olarak faaliyet gösterdiği biliniyor.


El Kaide'ciler Hatay'da halkı tehdit ediyor: "Recep'i ararım bak"

Yurt gazetesinden Ömer Ödemiş’in Hatay gözlemleri de Türkiye’deki El Kaide varlığının artık bir sır olmadığını gösteriyor. Ömer Ödemiş’in haberine göre, El Kaide elemanları kentin her bölgesinde, kimliklerini gizlemeden rahatça dolaşabiliyor, sınırı geçip eylemler yapabiliyor ve yaralılarını kendilerine tahsis edilmiş hastanelerde tedavi edebiliyorlar. Hatay onlar için bir savaş üssü gibi.

Hataylı gençlerle tartışan bu insanların “bekleyin sıra size de gelecek” diye tehdit ettikleri söyleniyor. Biraz daha yüklenildiğinde ise telefonlarını çıkartıp ‘Recep’i ararım bak’ (Recep Tayyip Erdoğan kastediliyor) demekten geri durmuyorlar.

ABD’nin maaşlı ‘devrimcileri’ şimdi de Suriye’de
ABD istihbaratı tarafından maaşa bağlanan “Arap Baharı”nın paralı “devrimcileri”nin şimdi de Suriye’de olduğuna dair soL'da yer alan haber, tek başına Clinton'un iddialarını çürütmek için yeterli kanıtları sunuyor.

"Parayı Katar'dan mı alsak, Suudi Arabistan'dan mı?"
Suriyeli Esad karşıtlarının kendi ayrı politik ve silahlı örgütlerini kurdukları bilinirken, Müslüman Kardeşler, Suriye Ulusal Konseyi ile bağlantılı olarak silahlanırken, Özgür Suriye Ordusu ile arasına ayrım koyuyor. Ayrım ise, Suudilerden mi, yoksa Katar'dan mı para alındığı ile anlaşılıyor.

(soL - Haber Merkezi)