Clinton Obama’yı aklamaya çalışıyor

Clinton, Libya'daki ABD Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırı sonucunda, dört ABD’li yetkilinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak ABD’nin tüm dünyadaki diplomatik misyonlarının güvenlik sorumluluğunun kendisinde olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Peru ziyareti sırasında CNN’e yaptığı açıklamada, "Sorumluluğu alıyorum. Tüm dünyada Dışişleri Bakanlığı’na bağlı 275 görev bölgesindeki 60 bini aşkın çalışanın sorumluluğu bende” diye konuştu.

Clinton, “ABD Başkanı ve Başkan Yardımcısı'nın, güvenlik uzmanları tarafından alınan belirli kararlar konusunda bilgi sahibi olmayabileceklerini” ifade etti.

Clinton’ın bu açıklamasıyla, Mitt Romney’in Obama’ya yönelik suçlamalarına da bir son vermek istediğini belirtti.

İslam karşıtı filmi protesto etmek için geçen ay Libya’nın Bingazi kentindeki ABD Büyükelçiliği’ne saldıran göstericiler, elçilik binasında bulunan büyükelçi ve üç diplomatı öldürmüşlerdi. Başkanlık seçimleri öncesine denk gelen bu “fırsatı” kaçırmayan Romney ise bu başlığı sık sık seçim propagandası olarak kullanmış ve Obama yönetimini dış politikada pasif olmakla eleştirmişti.

İkinci kez karşı karşıya gelecekler
Clinton’ın bu açıklamaları yarın Mitt Romney ile Barack Obama’nın bir televizyon programında ikinci kez karşı karşıya gelmesinden önce gerçekleşti. Seçimlerin geleneksel bir parçası haline gelen bu münazaraların sonuçları önemli ölçüde etkilediği ifade ediliyor.

İlk “düelloda” Romney’in rakibine üstünlük sağlamasından sonra geride kaldığı seçim anketlerinde birkaç puan öne geçmeyi başarmıştı.

(soL- Dış Haberler)