Çinli hackerlar İsrail'in 'Demir Kubbe'sinin bilgilerini ele geçirdi

Çinli hacker’ların İsrail’in füze savunma sistemi Demir Kubbe başta olmak üzere çok sayıda askeri projesine dair bilgileri ele geçirdiği iddia ediliyor.

(soL - Dış Haberler) Çinli bilgisayar korsanlarının (hacker), üç Yahudi savunma müteahhitinin veri tabanına sızarak, İsrail’in Demir Kubbe füze savunma sistemine dair bilgiler ele geçirdikleri iddia ediliyor. İddiaya göre, hacker’lar ayrıca İsrail’in insansız hava araçları, balistik füzeleri ve Arrow III füzesavarının “ayrıntılı şemaları ve özellikleri” de dahil İsrail’in diğer projelerine dair planları da ele geçirmeyi başardı.

ABD’li bağımsız gazeteci Brian Krebs’e göre, saldırı, 2011 ve 2012 yıllarında, Çin Halk Kurtuluş Ordusu’yla (HKO) bağlantılı olduğu iddia edilen “Comment Crew” isimli grup tarafından düzenlendi. ABD Mayıs ayında bu grubun beş üyesini Amerikan bilgisayar ağına yönelik siber casuslukla suçlamıştı. ABD Adalet Bakanlığı Çinli hacker’ların Çinli şirketler lehine ekonomik avantaj sağlamak amacıyla bilgi çalmak içib ABD sistemlerine sızdığını iddia etmişti. Ancak Çin bu iddiaları reddetmişti.

Maryland merkezli Cyber Engineering Services şirketi, toplam 700 belgenin çalındığını tespit ederken, gerçek sayının daha fazla olabileceğini belirtti.