Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Çin’de maden kazası: 19 işçi hayatını kaybetti

Çin’de bir kömür madeninde yaşanan grizu patlaması sonucunda 19 işçi hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 30.08.2012 , 21:19 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 00:38

Çin’in Siçuan eyaletindeki bulunan Şiacivan kömür madeninde dün gece meydana gelen grizu patlamasında 19 işçi hayatını kaybederken 28 işçi mahsur kaldı. Yetkililer patlama sırasında 154 işçinin çalışmakta olduğu ve 107’sinin patlamadan kurtulduklarını açıkladı.

Kurtarma ekipleri tarafından 16 işçinin cesedini çıkarılırken, canlı olarak kurtarılan 3 madencininse kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybettikleri öğrenildi. Kurtarma çalışmaları devam etmekte.

Kazanın ardından maden sahiplerinin tutukladıkları ve madendeki güvenlik ihlallerinin araştırıldığı öğrenilirken kazanın sebebine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Sıklıkla maden kazalarının meydana geldiği Çin’de madenler devletin yanı sıra özel sektör tarafından da işletilmekte. Gerek özel sektör gerekse devlet işletmelerinde görülmekte olan kar hırsı nedeniyle gider olarak görülen güvenlik harcamalarının kısılmakta oluşu madenlerde yeni kazalara davetiye çıkarmakta.

(soL - Dış Haberler)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.