Chavez’in partisi yeni liderini seçti

Venezuela’nın halkçı lideri Hugo Chavez’in kurucusu olduğu iktidar partisi PSUV, yeni lideri olarak Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu seçti.

(soL - Dış Haberler) Venezuela’da iktidarda olan Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) yeni lideri olarak Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu seçti. PSUV, kurucusu ve eski lideri Hugo Chavez’in geçen yıl Mart ayında hayatını kaybetmesinden bu yana ilk kez ulusal kongre topladı. Cumartesi günü başlayan ve Perşembe gününe kadar sürecek kongre sırasında yapılan oylamada Maduro, mevcut 985 delegenin oybirliğiyle parti başkanı olarak seçildi.

PSUV başkanı seçilmesinin ardından bir konuşma yapan Maduro, “PSUV, büyük toplumsal mutluluğa ulaşma yolunda açık bir sosyalizm kavramı sunma becerisine sahip olmalıdır. Bu konferansın, PSUV tarihinde ve 21. yüzyılın siyasal mücadelelerinde bir dönüm noktası olacağından eminim” dedi.

PSUV’ın yeni liderini seçtiği ve halen devam eden kongrenin ana gündem maddelerini partinin yeniden yapılandırılması ve ekonomik reformlar oluşturuyor.