Chavez karşıtları hezimete uğradı

Venezuela'daki devrimci süreçten endişe eden sağcı grupların düzenlediği gösteriler fazla ses getirmezken, Honduras'taki Chavez karşıtı gösteride darbecilerin devlet başkanı en önde yürüdü.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez karşıtlarının birkaç ülkede düzenlediği "Chavez'e Hayır" yürüyüşleri, organizatörlerinin beklediği ilgiyi görmedi. Venezuela muhalefetiyle Kolombiya'daki bazı sağcı grupların internetteki sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlemeye çalıştığı gösterilere, Venezuela, Kolombiya ve darbecilerin yönettiği Honduras dışında pek ses getirmedi.

Chavez karşıtlarını tüm dünyada sokağa çıkmaya ve Venezuela devrimine karşı durmaya çağıran ekipten Marcela Garzon, "Bizim için önemli olan nicelik değil nitelik" diyerek, düşük katılıma rağmen başarılı olduklarını savundu.

Gösteriler arasında en dikkat çekeni, Honduras'ta darbecilerin Devlet Başkanı Manuel Zelaya'nın yerine atadıkları Roberto Micheletti'nin en önde yürüdüğü gösteri oldu. ABD'nin yakın müttefiki Alvaro Uribe'nin devlet başkanı olduğu Kolombiya'daki gösteriye ise binden fazla kişi katıldı.

Venezuela'da ise muhalefet gösterileriyle eş zamanlı olarak başkent Caracas ve birkaç şehirde birden sokağa çıkan Chavez yanlıları ise, ABD ile Kolombiya arasında, ABD'nin bu ülkedeki yedi üssü kullanabilmesini öngören anlaşmayı protesto etti.

İran'ı ziyaret eden Venezuela lideri Chavez, kendisine karşı yürüyenlerin aynı zamanda halka karşı yrüyen kişiler olduğunu söyledi ve destekçilerine teşekkür etti.

Türkiye ve dünyadaki bazı büyük medya kuruluşları ise, Chavez karşıtı gösterilere binlerce kişinin katıldığını belirterek, gösterilerin başarısız olduğu yorumuna hiç yer vermedi, Chavez yanlılarının gösterilerinden bahsetme gereği de duymadı.

soL (Dış Haberler)