Cenevre öncesi 40 'muhalif' istifa etti

Suriye'nin batı destekli muhalefetinden 40 kişi, koalisyonun iktidardan uzak olması, Suriye içindeki halkın durumundan kopması gibi nedenlerle istifa etti.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi 40 kişi, örgütten istifa ettiğini açıkladı.

Suriye Ulusal Koalisyonu Türkmen temsilcisi Ziyad Hasan, SMDK'dan istifa edenlerin Türkmen Hareketi, İşadamları Forumu, yerel meclisler, Devrim Komuta Konseyi, genelkurmay üyeleri ve milli kişiliğe sahip şahsiyetleri temsil ettiğini söyledi.

Rusya'nın Sesi'nde yer alan haber göre, Hasan, koalisyonun iktidardan uzak olması, Suriye içindeki halkın durumundan kopması ve kimilerinin "devrim ve Suriyeli devrimcilerin beklentileri"nden tamamen uzak, belirli kesimlerin hakim olduğu koalisyonun yapısıyla ilgili sorunlar nedeniyle istifa ettiğini belirtti.

Koalisyonun karşılaştığı sorunların mevcut yönetimle çözüleceğine dair hiçbir göstergenin bulunmadığını dile getiren Hasan, başta Arap Baharı ülkeleri olmak üzere tüm bölgede, "Biz Türkmen Hareketi olarak koalisyonun, 'Cenevre-2' adı verilen tiyatro aracılığıyla tüm halkımıza düşman olan bu projeye hizmet etme yönünde hareket ettiğine inanıyoruz" dedi.