Bulgar polisi: Kurtar bizi AB

Bulgaristan’da maaş artışı isteyen polisler dördüncü eylemlerini dün düzenlediler. Polislerin taleplerini özellikle Avrupa Birliği’ne ulaştırmak istemeleri dikkat çekiciydi.

soL (HABER MERKEZİ) Bulgaristan'da polisler ücretlerinin artırılması ve iş koşullarının iyileştirilmesi için eylem düzenlediler. Pazar günü Sofya'nın merkezinde gerçekleşen eyleme dün 15 bine yakın polisin katıldığı söyleniyor.

Bulgaristan'da yasalar polislerin eylem yapmalarını yasaklıyor. Bu nedenle protesto gösterisi parkta "konser dinletisi" olarak gerçekleşti. Polislerden bazıları İçişleri Bakanlığı'nı temsil eden bir tabut taşıdılar.

Eylem AB dönem başkanlığını yürüten Çek Cumhuriyeti'nin dikkatini çekmek için Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nin yakınındaki Zaimov adlı parkta yapıldı. Polislerin taleplerini içeren bir dilekçeyi Çek Cumhuriyeti elçiliğine ulaştırdıkları da söyleniyor.

Polis sendikası Başkanı Ivan Pavlov polislerin "Avrupa tarzı" muamele görmek istediklerini belirtti ve İçişleri Bakanlığı'ndaki yolsuzlukları protesto ettiklerini söyledi.

Bulgaristan'ın 63 bin kişilik polis gücünde örgütlü olan sendika yüzde 50 ücret arışı talep etmiş, hükümet ise mevcut ekonomik kriz koşullarında ancak yüzde 5 artış yapabileceğini söylemişti.

Polisler daha önce de aynı taleple üç gösteri düzenlemişlerdi. Eylem yapmaları yasak olan polisler daha önceki gösterilerinde İçişleri Bakanlığı'nın tutumunu protesto etmek için sigara içmiş, sessizce durmuş ve su içmişlerdi.