Buda dövmesi yüzünden sınırdışı edildi

Bir İngiliz turist, kolundaki Buda dövmesi "incitici" bulunduğu için Sri Lanka'dan sınırdışı eidldi.

(soL - Dış Haberler) İngiliz hemşire Naomi Coleman, kolundaki Buda dövmesi nedeniyle Sri Lanka'dan sınırdışıı edildiğini iddia etti.

AFP'nin haberine göre 37 yaşındaki Coleman, Hindistan'dan geldiği Sri Lanka uluslararası havaalanında polis tarafından gözaltına alındı ve burada sınırdışı edilmek istendi.

Budist olduğunu ve meditasyon yaptığını söyleyen İngiliz turist, kolundaki Buda dövmesinin Budizm'e saygısızlık olarak değerlendirildiğini, ancak kendisinin niyetinin bu olmadığını söyledi. Coleman, daha önce de iki kez Sri Lanka'yı ziyaret ettiğini, diğer Budist ülkeler olan Kamboçya ve Tayland'da da herhangi bir sorunla karşılaşmadığını kaydetti.

İngiliz turist, hangi suçla itham edildiğini bilmeden 6 saat boyunca gözaltında tutulduğunu ve polislerin kendisinden rüşvet isteyerek tacizde bulunduklarını öne sürdü.

Sri Lanka, geçtiğimiz Mart ayında da bir İngiliz turisti kolundaki Buda dövmesi nedeniyle gözaltına almıştı. 2012 yılında da 3 Fransız turist, Buda heykelini öptükleri gerekçesiyle mahkemeler tarafından 6 ay hapis cezasına çarptırılmış, cezaları 5 yıl süreyle ertelenmişti.

2010 yılında ülkeye gelmek isteyen ABD'li rap yıldızı Akon'un girişi de, bir klibinde Buda heykeli önünde dans eden kadınlar nedeniyle engellenmişti.