Bu da oldu: Nazi güzellik yarışması

Doğu Avrupalı neo Naziler sosyal medya üzerinden güzellik yarışması düzenliyor. Yarışmanın katılım koşullarında cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler yer alırken, kazanana Nazi sembolleri işlenmiş mücevherler hediye edileceği bildirildi.

(soL - Dış Haberler) Son dönemde doğu Avrupa’da meşruluk kazanan neo Naziler, sosyal medya üzerinden bir güzellik yarışması düzenliyorlar. Facebook’un doğu Avrupa ve Rusya versiyonu olarak bilinen VKontakte sitesinde bir sayfa açan neo Naziler, Nazi sempatizanı kadınların yarışma için fotoğraf göndermeleri ve Adolf Hitler’in Üçüncü Reich’ını niçin sevdiklerini gönderilerine eklemeleri için çağrıda bulundu. Yarışma “Miss Ostland” olarak adlandırıldı. Ostland sözcüğü İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin doğu Avrupa’da işgal ettikleri bölgeleri ifade etmek için kullanılıyor.

Sayfada yer alan yarışmaya katılım koşullarının ırkçı ve cinsiyetçi tonu dikkat çekti:

1. Kadın olmak
2. Nazi olmak
3. Nazi ve kadın olmak
4. Yahudilerden nefret eden bir kadın olmak
5. “Adolf Hitler” VKontakte grubuna üye olmak
6. Seksi bir Nazi fotoğrafı göndermek
7. Diğer Nazileri fotoğrafınızı beğenmek için teşvik etmek
8. Diğer kadınların fotoğraflarına hakaret etmemek. Naziler her şey olabilir, ancak bir sosyal medya trolü asla

Yarışmanın düzenlendiği sosyal medya sayfasının şu an 7,000 civarında takipçisi bulunuyor. Takipçilerin profillerinde Nazi Almanya’sına ait fotoğraflar ve semboller dikkat çekiyor. Haaretz’in haberine göre, yarışmanın kazananına “Magic Workshop” adlı şirket tarafından üretilen ve Nazi sembolleri işlenmiş mücevherler hediye edilecek.