Blackwater, Irak'taki katliamda delilleri karartığı iddiasıyla hükümeti suçluyor

Blackwater güvenlik şirketinin avukatları, Bağdat'ta Nisur Meydanı'nda 14 Iraklı'nın öldürülmesine ilişkin davada, delillerin karartıldığı iddiasıyla ABD hükümetini suçladı.

Avukatlar, Irak'ta direnişçilerin yanı sıra hükümet güçlerinin de kullandığı AK-47 silahıyla uyumlu mermi kovanlarının fotoğraflarının bulunduğu delillerin karartıldığını söylüyorlar.

Savunma avukatları, fotoğrafları ABD'li bir ordu komutanının çektiğini, federal savcılar geçtiğimiz Çarşamba fotoğrafları gün ışığına çıkarana dek, tam 7 yıldır delillerden haberlerinin olmadığını belirtti.

Fotoğraflar, direnişçilerin kendilerine ateş açtığını ve ardından buna yanıt verdiklerini söyleyen güvenlik görevlileri için bir kanıt niteliğinde olabilir yorumları yapılıyor.

Avukatlar, delillerin neden bunca yıl saklandığının, jüri üyelerine açıklanmasını talep etti.

Blackwater, Irak'ta ABD ordusunun dahi cüret edemediği insanlık dışı eylemleri gerçekleştiren, acımasız bir paralı katiller ordusu olarak biliniyor.

Blackwater'ın altı askeri, 16 Eylül 2007'de Bağdat'ın Nisur Meydanı'nda 14 Iraklı sivilin ölümüyle sonuçlanan katliamla ilgili olarak ABD'de yargılanıyor. Paralı askerler, davanın başından itibaren "bize saldırı vardı" savunmasını yapıyorlar.