Birleşmiş Milletler yetkilisi kameralar karşısında Gazze için ağladı

İsrail Gazze'de çocukları öldürmeye devam ederken, kamera karşısına geçerek yaşanan trajediyi anlatan bir Birleşmiş Milletler yetkilisi, gözyaşlarına hakim olamadı.

(soL - Dış Haberler) İsrail Gazze'ye yönelik saldırısı 3. haftasını doldururken, Birleşmiş Milletler'in (BM) okullarına yönelik saldırılar, ABD'nin bile tepkisini çekmiş durumda.

El Cezire'nin Arapça kanalına, İsrail saldırısı altındaki Gazze'de bulunan Filistinlilerin durumu hakkında bilgi veren Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Sözcüsü Chris Gunness, "Filistinlilerin, hatta onların çocuklarının bile, bütün hakları yok sayılıyor ve bu dehşet verici" dedikten sonra, duygularına hakim olamayarak ağlamaya başlıyor.

İşte o görüntüler:

Eski bir BBC muhabiri olan Gunness, olay sonrasında The Independent'a yaptığı açıklamada, "Bazı anlarda, gözyaşları kelimelerden daha ikna edicidir. Fakat benim gözyaşlarım, Gazzelilerinkiyle kıyaslandığında değersiz" dedi.

Gazze'de olanların, özellikle de çocuklara yapılanların, herkesin insanlığını aşağıladığını söyleyen Gunness, "Eğer bu durum Britanya'da yaşansaydı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acil olarak toplanırdı" dedi.