Bingazi'deki Türkiye vatandaşları hangarda bekliyor

Bingazi'de havaalanına ulaşan 2 bin kadar Türkiye vatandaşı, havaalanının ateşe verilmesi nedeniyle yakınlardaki bir hangara götürüldü.

Libya’da, Kaddafi karşıtlarıyla hükümet güçleri arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. Son olarak muhalifler ile Kaddafi yandaşları dün gece başkent Trablus’ta çatıştı.

Çatışmalar sırasında Türklere ait şantiyelerin basıldığı, işçilerin saldırıya uğradığı haberleri gelirken, bir başka sıkıntı da Bingazi havaalanında yaşanıyor. Dün gece havaalanında toplanan yaklaşık 2 bin Türkiye vatandaşı, isyancılar tarafından buradan alınarak yakınlardaki bir hangara götürüldü. Burada isyancılar tarafından kendilerine gıda ve battaniye verildi.

İsyancıların hangarlara götürdükleri Türkiyelilere dostça davrandıkları bildiriliyor.

Olağanüstü toplantı
Öte yandan, Libya'daki yönetim karşıtı gösterilerle yaşanan gelişmeler ve ülkedeki Türk vatandaşlarının durumunu ele almak üzere 7 kurumun üst düzey yetkilileri Dışişleri Bakanlığında biraraya geldi.

Alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in katılımıyla gerçekleşen toplantıya Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Denizcilik Müsteşarlığı ve Türk Kızılayı'nın üst düzey yetkilileri katıldı.

Toplantıda Libya'daki vatandaşların tahliyesine ilişkin tedbirler ele alındı.

Kumanya gidiyor
Libya'da yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye vatandaşlarının tahliyesi sürecinde Türkiye Büyükelçiliğine destek olmak üzere bugün bir uçakla 5 kişilik ekip 1.500 kişilik kumanyayı Bingazi'ye götürecek.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Türk Hava Yolları ve Kızılay arasında sağlanan koordinasyon sonucu şu ana kadar, toplam 581 kişinin Türkiye'ye salimen ulaşımının sağlandığı belirtildi.

Ayrıca, Bingazi Havaalanı'nda Türkiye'ye getirilmeyi bekleyen vatandaşların gıda ihtiyacının karşılanması için Kızılay tarafından hazırlanan bin 500 kişilik kumanyanın ulaştırılacağı kaydedildi.

(soL-Haber Merkezi)