Betancourt şovu tuttu

ABD ve Kolombiya ordusunun ortak operasyonuyla rehinelikten kurtulan Betancourt’un hikayesine, her gün yeni bir şekil veriliyor.

soL (DIŞ HABERLER) Kolombiyalı gerilla örgütü FARC'ın elinde altı yıldır rehine olan Fransız asıllı Kolombiyalı politikacı Ingrid Betancourt'un kurtuluşu ile ilgili haberler, her geçen gün daha ilginç hale geliyor. Önce rehinenin, gerilla örgütünü Che tişörtleri giyerek pusuya düşürmek gibi basit bir yöntemle kurtarıldığı hikayesi anlatıldı. Hemen sonrasında, Betancourt'u gerillanın elinden kurtaran şeyin ABD'nin örgüte verdiği 20 bin dolarlık fidye olduğu iddia edildi.

Ayrıntılarda gizli kalan kurtuluş...
Kolombiya ve ABD ordusunun hava ve istihbarat desteğiyle kurtarılan Fransız asıllı siyasetçinin Hollywood filmlerini aratmayan macerasının ayrıntılarına, her gün yeni bir renk geliyor. Ülkesinde devlet töreniyle karşılanan Betancourt, FARC militanlarıyla ormanlık alanda geçirdiği uzun süre boyunca pek çok işkence ve tacize maruz kaldığını söyledi. Ormandaki kötü koşullar nedeniyle sürekli hastalandığını belirten Betancourt, esaretinin büyük bölümünü ağaçlara boynundan ya da ellerinden zincirlenmiş şekilde geçirdiğini, bazı günler tek bir kelime konuşmadan saatlerce sessiz şekilde oturmaya zorlandıklarını ileri sürdü. Betancourt, bir gazetecinin 'tecavüze uğrayıp uğramadığı' sorusuna ise, 'Birçok acı verici deneyimim oldu, ancak şimdi bunlardan bahsetmek istemiyorum' yanıtını verdi. Tam bir şova dönüşen kurtuluşunun bir oyununu yazacağını açıklayan Betancourt, birkaç güne kadar da Kolombiya'ya dönüp çalışmaya başlayacağını bildirdi.

Her şeye rağmen sağlıklı
Altı yıl boyunca sürekli bir işkence ve taciz altında bulunduğunu söylemesine rağmen, Paris'te askeri hastanede kontrolden geçen Betancourt'un şaşırtıcı şekilde sağlıklı olduğu görüldü.