Berlusconi’nin avukatına rüşvet ve sahte tanıklıktan ceza

Berlusconi'nin İngiliz avukatı David Mills, rüşvet almak ve sahte tanıklıkta bulunmak suçlarından mahkum edildi.

Aslı Kayabal (İTALYA) Milano mahkemesi, Başbakan Silvio Berlusconi'nin adının karıştığı yolsuzluk ve Fininvest davalarını takip eden İngiliz avukat David Mills'i Berlusconi'den 600 bin dolar rüşvet aldığına ve sözkonusu davalarda sahte tanıklık yaptığına kanaat getirerek 4 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Milanolu yargıçlar Mills'in Berlusconi'yi isminin karıştığı yolsuzluk davasından ceza almadan kurtarmak amacıyla avukatlık mesleği ilkesini çiğnediğini öne sürdü. Mahkeme Mills'in ayrıca 1996 yılında da Berlusconi'den 45 bin sterlin aldığını ve avukatlık yapan bir şahıs için bu rakamların çok yüksek ve şüpheli olduğunu da açıkladı.

Silvio Berlusconi Milano mahkemesinin yürüttüğü davayı "skandal bir dava" şeklinde yorumlayarak bazı yargıçlar hakkında parlamentoda bir konuşma yapacağını duyurdu. La Repubblica, l'Unit&agrave ve Il Sole 24 Ore gazetelerini hedef alan başbakan ilgili yayın organlarının muhabirlerine seslenerek, "Gerceği yansıtmayan haberler yazdığınız için utanmanız gerekir" diye konuştu.

Muhalefetteki Demokrat Parti lideri Dario Franceschini, Prodi hükümetinin dışişleri bakanı, PD milletvekili Massimo D'Alema ve Değerler Partisi lideri Antonio Di Pietro başbakan Silvio Berlusconi'nin yeniden mahkemeye gönderilerek yargılanması gerektiğini öne sürse de İtalya'da iktidarda olan hükümetin çıkardığı yeni yasa başbakana dokunulmazlık hakkı tanırken yargılanmasına engel oluşturuyor.