BBC’nin Gazze’ye bağışa bile tahammülü yok

BBC televizyonu Gazze’ye yardım amaçlı bir bağış kampanyası duyurusunu “tarafsızlık” ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle reddetti.

soL (DIŞ HABERLER) İngiliz BBC teleizyonunun Gazze'deki savaş mağdurları için bağış kampanyası duyurusunu "tarafsızlık" gerekçesiyle yayımlamaması ülkede büyük tepkiye yol açtı.

Kampanyanın organizatörlüğünü yapan ve İngiliz Kızıl Haçı ve Oxfam'ın de dahil olduğu Afet Yardım Komitesi hiçbir politik motivasyonlarının olmadığımı sadece insani yardım yapmak istediklerini ancak BBC'nin bunu bile duyurmak istemediği açıklamasını yaptı.

Uluslar Arası Kalkınma Ajansı Sekreteri Douglas Alexander BBC'ye hitaben yazdığı mektupa " Gazze'de yaşanan büyük acıyı göz önünde bulunudurunca BBC'nin argümanında en ufak bir mantık kırıntısı bulamadığımı söylemeliyim" ifadesini kullandı. Alexander, "İngiliz halkının insani yardım ve savaşta taraflılık arasında ayrım yapabileceğini düşünüyorum" dedi.

BBC'nin yanı sıra ITV ve SKY'ın da kampanya duyurusunu yayımlamayı reddettiği belirtilirken, yayım yasağı nedeniyle toplanan bağışlarda yaklaşık 13.6 milyon dolarlık bir kaybın olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan İngiliz medyasının ülkede İsrail saldırısına karşı yapılan eylemleri de görmezden geldiği ifade ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda "Savaşa Dur De" koalisyonunun Londra'da gerçekleştirdiği büyük mitinglerin medyada yer almadığı belirtilirken, İngiliz sosyalist siyasetçi Tony Benn medyanın bu tutumunu sert bir dille eleştirdi.