BBC çalışanları da tepkili

İngiliz Yayın Kurumu BBC'nin, Gazze'ye yardım kampanyasına ilişkin tanıtım filmini yayımlamama kararı, bu konudaki fikirlerini beyan etmemeleri konusunda uyarılan kurum çalışanları tarafından da tepkiyle karşılandı.

ANKARA (A.A.) Guardian gazetesinin internet sitesinde verilen haberde, BBC'nin Gazze'ye yardım kampanyalarıyla ilgili tutumunun, kurumun kendi içindeki haber merkezlerinde rahatsızlık yarattığı, BBC'nin, büyüyen bir başkaldırı tehdidiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Haberde, BBC çalışanlarının, konuyla ilgili açıklama yapmamaları, aksi takdirde işten kovulma riskiyle karşı karşıya kalacakları konusunda uyarıldıkları ifade edildi. Bu konuda Ulusal Gazeteciler Sendikası'na başvuru yapılmasının gündemde olduğu kaydedildi.

Kimliği açıklanmayan kaynakların ifadesine dayandırılan haberde, BBC sabah haberleri servisinin bu sabah yapılan toplantısının gergin bir havada geçtiği, editörlerin, yardım kampanyalarına ilişkin karar alınırken kendilerine danışılmamasından rahatsızlık duyduğu belirtildi.

BBC'nin eski savaş muhabirlerinden Martin Bell de, Guardian gazetesinde yayımlanan yazısında aldığı karardan dolayı BBC'yi eleştirdi.

Bell, BBC'nin aldığı bu kararın savunulacak bir yanı olmadığını, daha büyük bir rahatsızlığın işaretini verdiğini belirtti.

BBC'nin en büyük tepkiyi, diğer yayın kuruluşlarından değil, içeriden gördüğünü ifade eden Bell, kampanya yayını yapmama kararının kuruma büyük zarar verdiğini, kurumu yalnız bıraktığını ve kıdemli