Barzani’den sert açıklama

Mesud Barzani, merkezi yönetimin petrol anlaşmazlığı nedeniyle bölgesel yönetime yaptığı ödemelerde kısıntıya gitmesini savaş ilanı sayacaklarını söyledi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, El Cezire televizyonuna verdiği röportajda Irak merkezi yönetimine yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Merkezi hükümetle aralarında yaşanan petrol konusundaki anlaşmazlığa ilişkin sert konuşan Barzani, petrol anlaşmazlığı yüzünden bölgesel yönetime bütçeden yapılan ödemelerde kısıntıya gidilmesi durumunda bunu savaş ilanı sayacaklarını söyledi.

Konuşmasında merkezi hükümetin F 16 satın almasına da değinen Barzani, Kürt bölgesini her koşulda koruyacaklarını söyledi.

Barzani Suriye Kürtlerine ilişkin de açıklama yaptı. Kuzey Irak’ta eğitim görüp Suriye’ye gönderilen Suriyeli Kürtlerin, Suriye’deki düzen çöktükten sonra oluşacak boşlukta Kürtlerin rol oynayabilmesi için bir önlem olduğunu savunan Barzani, buradaki amacın Kürt halkına yönelik bir ihlal olmaması olduğunu iddia ederek, “Suriye içinde daha iyi bir geleceğe sahip olmak, tüm Suriyeliler gibi Kürtlerin de hakkı” şeklinde konuştu.

(soL - Dış Haberler)