Barzani: 'PYD benim için bitmiştir'

Barzani ile PKK'ye yakınlığı ile bilinen PYD arasındaki gerilim tırmanıyor. Barzani bugün yaptığı açıklamada, “Artık PYD benim için bitmiştir” dedi. Bununla birlikte, dün Barzani'nin PYD'ye Irak-Suriye sınırını kapattığını açıklamasının ardından, PYD'nin sınıra yığınak yaptığı ve mevzi kazmaya başladığı iddia edildi.

PKK’ye yakınlığı ile bilinen Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani’ye yakınlığı ile bilinen Azadi Partisi’nden cumartesi günü 75 kişiyi gözaltına almasının ardından Barzani, gözaltındakilerin pazar akşamına kadar bırakılmasını istedi. İddialara göre, PYD istenen yönde adım atmayınca Erbil yönetimi Irak Suriye sınırını kapattığını açıkladı.

Kürt haber sitesi Nasname'de bugün yayımlanan bir haberde ise Barzani, “PYD elindeki yurtseverleri bıraksa da bırakmasa da bakışım değişmeyecek. Artık PYD benim için bitmiştir ve hiçbir şekilde onları bir daha muhatap almayacağım” dedi.

PYD lideri Salih Müslim de geçtiğimiz hafta Londra’ya yaptığı ziyarette “Irak Kürdistanı’nı model olarak görmüyoruz” demişti.

Öte yandan sitede çıkan başka bir haberde ise 500 kişilik bir PYD gücünün Irak-Suriye sınırına mevzi kazmaya başladığı iddia edildi.