Barış Derneği’nden İsrail saldırısına tepki

Barış Derneği, Filistin&#039de yaşanan saldırılara tepki göstererek bir açıklama yaptı. Açıklamada “İsrail, derhal saldırılarına son vermelidir” denildi.

soL (HABER MERKEZİ) Barış Derneği&rsquonin İsrail saldırılarını protesto ettiği a&ccedilıklamada &ldquoEmperyalizm, son yıllarda yaptıklarıyla t&uumlm insanlığa meydan okuyor ve elindeki silahlı g&uumlce g&uumlveniyor. Hukuki meşruiyetini tamamen yitirmiş y&oumlnetimleri eliyle silahların hakimiyetini oluşturmaya &ccedilalışıyorlar&rdquo denildi.

İsrail&rsquoin saldırganlığının, ateşkesin sona ermesinin hemen ardından başlamasına dikkat &ccedilekilen a&ccedilıklamada İsrail&rsquodeki parlamento se&ccedilimlerinden sadece birka&ccedil hafta &oumlncesine denk gelmiş olması ve saldırılar karşısında, ABD&rsquonin İsrail&rsquoe olan desteğini bildirmesi ve Olmert&rsquoin saldırıların devam edeceğini a&ccedilıklaması Ortadoğu&rsquoda yapılmak istenen emperyalist uygulamaları bir kez daha g&uumln y&uumlz&uumlne &ccedilıkardığı vurgusu yapıldı.

İsrail&rsquoin savaş g&uumld&uumlml&uuml politikası engellenmezse, başta Filistin halkı olmak &uumlzere, t&uumlm Ortadoğu&rsquoya daha &ccedilok kan ve daha &ccedilok g&oumlzyaşı getirecektir denilen a&ccedilıklamada Barış Derneği taleplerini şu şekilde sıraladı:

İsrail derhal saldırılarına son vermelidir. Şu anda sivil halka y&oumlnelik şiddetiyle Filistin halkını sindirmek ve gerici odaklara doğru itelemek dışında bir hedefi olmayan askeri saldırı, gayrimeşru bir savaş eylemidir.

İsrail, Gazze'de uygulamakta olduğu kanunsuz ablukayı hemen ve koşulsuz bi&ccedilimde kaldırmalıdır. Kendisinin de taraf olduğu antlaşmalarda uymadığı maddelere uymalı, 1967 &oumlncesi sınırlarına d&oumlnmelidir.

Halkın inan&ccedillarını s&oumlm&uumlrmekte teredd&uumlt etmeyen AKP H&uumlk&uumlmeti, yoksul M&uumlsl&uumlmanlara y&oumlnelik İsrail saldırganlığını doğrudan ve teredd&uumlts&uumlz bir bi&ccedilimde kınamalıdır. Kınama, boyalı basının &quotsert yapma&quot diye ifade ettiği bi&ccedilimde yapılmaz. Yapılması gereken s&oumlz konusu devlete resmi bir nota vermektir. Gazetecilere BM'yi g&oumlreve &ccedilağırdığını s&oumlyleyen Başbakan, bunu gazetecilere değil de BM'ye s&oumlylemeyi denemelidir.

Filistin'in kurtuluşu i&ccedilin m&uumlcadele eden b&uumlt&uumln &oumlrg&uumltler başta Hamas ve El Fetih olmak &uumlzere İsrail saldırganlığı karşısında birlikte hareket etmeli ve her şeyden &oumlnce Filistinlilerin ve Filistin davasının &ccedilıkarlarını g&oumlzetmelidirler.