Bahreyn halkı mücadeleye devam ediyor

Bahreyn kralının yetkilerini artırdığı plana karşı halk, kitlesel bir eylem gerçekleştirdi. Yönetime karşı uzunca süredir direnen ve şiddetli saldırılara uğrayan Bahreyn halkı, mücadeleye devam edileceğini ilan etti.

(soL - Dış Haberler) 2011'den bu yana siyasi kriz içerisinde olan Bahreyn'de halk yönetime karşı direnişini sürdürüyor.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife'nin tüm politik mekanizmaları tek elde toplamayı içeren yeni bir plan açıklaması üzerine, uzunca süredir direnen ve yönetimin şiddetli saldırılarına maruz kalan halk kitlesel bir eylem daha gerçekleştirdi.

Eylemde, taleplerinin dikkate alınmasını ve kralın yetkilerini artırdığı planın geri çekilmesini isteyen halk, kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan söz konusu plan uyarınca, ülke konsey meclisi üyelerinin bizzat hükümet tarafından belirleneceği ve başbakanın ise kral tarafından atanacağı duyurulmuştu.

Bahreyn kralının dayattığı söz konusu beş maddelik plan, muhalefet tarafından, "statükonun aynen devam etmesi, toplumsal eşitsizliklerin, ayrımcılığın ve insan hakları ihlallerinin artması" olarak yorumlanmıştı.