Azerbaycan'ı da yakacaklar!

Baku Büyükelçisi Hulusi Kılınç, Azerbaycan'ın NATO ile bütünleşmesini desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Türkiye'nin Azerbaycan'ın NATO ile bütünleşmesini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Kılıç, Bakü'de düzenlenen "Azerbaycan'ın Avrupa-Atlantik yapısına entegrasyonu ve demokratik seçimler" konulu uluslararası konferansta yaptığı konuşmada, Azerbaycan'ın karşılaştığı sorunlara rağmen önemli gelişmeler sağladığını ve bölgesinde öncü rol üstlendiğini, aynı doğrultuda uluslararası toplumla bütünleşme yolunda da önemli adımlar attığını ifade etti.

Konuşmasında, "soğuk savaş" sonrası döneme de değinen Büyükelçi Kılıç, küresel ve bölgesel açıdan ortaya çıkan eski ve yeni sorunların çözümünde bütünleyici yaklaşım gerektiğini, bu doğrultuda Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinin 1992 yılından bu yana bölge için NATO temas noktası olarak faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Azerbaycan'ın "entegrasyonu"
Konferansa katılan NATO Genel Sekreterinin halk diplomasisinden sorumlu yardımcısı Jean François Bureau da NATO'nun Azerbaycan'da Ekim ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin demokratik normlara uygun yapılacağını ve halkın kendi seçimini yapmasına imkan vereceğini ümit ettiğini söyledi.

Azerbaycan ile NATO arasındaki ikili işbirliği programının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydeden Bureau, bu süreçte Azerbaycan'ın önemli kazanımları olduğunu söyledi.

ABD'nin Bakü Büyükelçisi Anne Derse ise demokraside seçmenlere özgür iradesini kullanma imkanı verilmesiyle, özgür ve adaletli seçimlerin yapılmış olacağını belirtti.

Azerbaycan Hukukçular Birliği ve Avrasya Hukukçular Birliği tarafından düzenlenen iki günlük konferansta, "Azerbaycan'ın Avrupa-Atlantik kurumlarına entegrasyonu ve ülkedeki demokratik değerlerin geliştirilmesi" konuları ele alınıyor.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği ve NATO'nun da desteğiyle gerçekleştirilen konferansta, NATO-Azerbaycan ilişkileri de gündem maddeleri arasında bulunuyor.