"Avrupa eylemleri" başlıyor

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu'nun "ekonomik krizin faturasının çalışanlara ödetilmemesi" talebiyle "Avrupa eylemleri" başlatıyor.

soL (DIŞ HABERLER) 15 Mayıs'ta Madrid ve Bürüksel'de Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) "ekonomik krizin faturasının çalışanlara ödetilmemesi" talebiyle eylemler başlatıyor.

"Avrupa eylemleri"nin 16 Mayıs'taki durağı ise Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag, Almanya'nın Başkenti Berlin ve İsviçre'nin Cenevre kentleri olacak.

"Krizle mücadele et: Öncelik insan" sloganıyla yürütülen kampanya ile hükümetlerin krizin bedelini işçilere ödeten ekonomik politikaları durdurması talep edilecek.

Sorumlusu olmadıkları krizin bedelinin işçilere ödetilemeyeceğini belirten ETUC, istihdamı, ücretleri, davranış eşitliğini, alım gücünde artışı dikkate alan ve politikaların sosyal boyutlarının yeniden merkezleştirileceği yeni bir sosyal gündem talep ediyor.

ETUC işçilerin temel hakları, toplu iş sözleşmeleri, sosyal devlet ve finans piyasasında "piyasa özgürlüğü"ne son verilmesini talep ediyor.