Ateist değil realyen

Uluslararası Realyen Hareketi'nin İran’daki temsilcisi Nigar Azizmuradi, bir aydır Türkiye’de Kumkapı Gözaltı Merkezi’nde. Türkiye tarafından İran’a iade edilmesi durumunda idam cezasına çarptırılacak.

Edinilen bilgiye göre Azizmuradi Türkiye’den Kenya’nın başkenti Nairobi’ye gittiği sahte pasaport nedeniyle 25 Ekim 2009 tarihinde Kenya tarafından Türkiye’ye sınırdışı edildi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nde kaydı ve sığınma başvurusu olan Nigar Azizmuradi’nin akciğer rahatsızlığı bulunuyor. Azizmuradi’nin geçici oturma izni ile sığınmacı ve mültecilerin yaşadıkları uydu kentlerden birinde ikamet etmesini sağlamak için BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin çabaları sürüyor.

Bazı medya organlarında ateist hareketin lideri olarak bahsedilen Nigar Azizmuradi ateist değil, Realyen Hareketi’nin temsilcisi. Bu hareket, dünya üzerindeki yaşamın DNA ve genetik mühendisliği kullanılarak "elohim" denilen uzaylı insan ırkı tarafından yaratıldığına inanıyor ve 104 ülkede 70 binden fazla üyesi bulunuyor. Kendi ifadeleriyle ‘tüm insanlığın yararı için bilimin kullanılmasını teşvik etmeyi amaç edinmiş olan bu hareket dünya genelinde bu amacını yaymak için kampanyalar düzenliyor’

Türkiye’de son zamanlarda bilimi ve bilimsel her türlü yaklaşımı lekelemeye dönük haberlere ağırlık veren medya, Azizmuradi’nin de mensup olduğu hareketi ateizmle ilişkilendirmekten kaçınmıyor.

(soL Haber Merkezi)