Anketten Stalin çıkınca bozuldular

İngiltere&#039deki &quot100 Büyük İngiliz&quot yarışmasından esinlenen Rus Rossiya televizyonu, &quotEn Büyük Lider&quot oylaması başlattı. 3,5 milyon insanın oy verdiği ankette, 500 isim arasından birinciliği Jozef Stalin aldı. Kanal sonuçları beğenmedi.

soL (DIŞ HABERLER) Rus Rossiya televizyonu, 500 isimlik &quotEn B&uumly&uumlk Rus&quot yarışması a&ccediltı. 3,5 milyon insanın oy verdiği ankete g&oumlre, SSCB'nin ikinci devlet başkanı Jozef Stalin, en sevilen lider. Stalin'i Korkun&ccedil İvan ve Lenin izliyor.

Rusya Federasyonu Kom&uumlnist Partisi adına a&ccedilıklama yapan Sergey Malinkovi&ccedil, anket sonucuna şaşırmadığını s&oumlyledi. &quotStalin Rusya'yı s&uumlper g&uuml&ccedil yaptı, Hitler'e karşı ittifakın kurucuları arasındaydı&quot diyen ve Stalin'in son zamanlarda yapılan b&uumlt&uumln araştırmalarda en sevilen isim olduğunu belirten Malinkovi&ccedil, &quotbu &uumllkeye yaptığı hizmetler y&uumlz&uumlnden unutulmayacak&quot dedi.

Anket sonucundan memnun olmadılar&nbsp
Rossiya kanalı durumdan memnun olmadığı i&ccedilin arada sırada &quotbaşka adaylara oy verme&quot &ccedilağrısı yaparken, BBC de haberi verirken hoşnutsuzluğunu gizleyemedi. Daha &oumlnce de değişik vesilelerle yapılan anketlerde Stalin'in en &ccedilok benimsenen ve desteklenen Rus siyaset adamı olduğu ortaya &ccedilıkmış. Halkın yarıya yakını Sovyet d&oumlnemine geri d&oumln&uumllmesinden yana g&oumlr&uumlş bildirmişti.