Almanya'da kanlı okul baskını

Almanya'nın güneybatısında bulunan bir okula düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 17 öğrenci yaşamını yitirdi. Ölenlerin arasında Türkiyeli bir öğrenci de bulunuyor.

soL (DIŞ HABERLER) Almanya'da Baden-Württemberg eyaleti İçişleri Bakanlığı, eyaletin Winnenden kentindeki lisede düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölen öğrencilerden birisi Türkiyeli ve adı İbrahim. Saldırıda Türkiyeli iki öğrencinin de yaralandığı belirtiliyor.

Alman Bild gazetesinin internet sitesindeki habere göre ise saldırgan polisle girdiği çatışmada öldürüldü. Saldırgan vahşeti gerçekleştirdikten sonra 40 kilometre uzakta başka bir kentte bir alışveriş merkezinin araba parkında polisle girdiği çatışma sonrasında öldürüldü.

Okulda 1000 öğrencinin öğrenim gördüğü ve olayda yaralananlar olduğu da belirtildi. Alman Haber Ajansı (DPA), Stuttgart yakınlarındaki Winnenden kentinde Albertville okulunda bu sabah ateş açan, siyah giyimli saldırganın, 17 yaşında olduğunu duyurdu. Saldırganın aynı okuldan daha önceki yıllarda uzaklaştırıldığı belirtildi.

Saldırganın sabah saatlerinde öğrencilerin derse girdiği sıralarda okula girdiği ve rastgele ateş açtığı öğrenildi. Saldırının nedeni ise henüz tam olarak bilinmiyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in saldırıyla ilgili açıklama yapması beklenirken olayın gerçekleştiği bölgede Türkiyeli göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları biliniyor bu nedenle saldırının ardından Türkiye'nin Almanya konsolosluğu'nda görevli yetkililerin okula geldikleri belirtiliyor.