Alman ajanlar Suriye karasularında muhaliflere çalışıyor

Alman <em>Bild am Sonntag</em> gazetesi, Alman ajanlarının muhaliflere istihbarat sağlamak için Suriye kıyılarında konuşlandırıldığını öne sürdü.

Başta ABD olmak üzere emperyalist devletler ve onların taşeronları, bir taraftan “Suriye’nin geleceğine Suriye halkı karar vermelidir” derken diğer taraftan da özgürülk mücadelesi adı altında bir sürü katliam gerçekleştiren ve muhalif diye adlandırılan silahlı çetelere desteğini sürdürmeye devam ediyor.

Almanya’da yayımlanan Bild am Sonntag gazetesi, Alman istihbarat servisi BND’nin, Esad güçlerine karşı mücadele eden muhaliflere istihbarat sağlamak amacıyla Suriye açıklarında gemiler konuşlandırdığını iddia etti.

Habere göre, BND’nin, Suriye karasularında konuşlandırdığı gemilerle kıyıdan 600 km iç kesimlere kadar askeri hareketlilikleri gözlemleyebildiği ifade edildi. Buradan elde edilen bilgiler daha sonra muhaliflere verilmek üzere ABD’li ve İngiliz yetkililere aktarılıyor.

Bild am Sonntag gazetesinin aktardığına göre adı açıklanmayan ABD’li bir yetkili “Hiçbir Batılı istihbarat servisinin Suriye içindeki kaynakları BND’ninkiler kadar iyi değil” diye konuştu.

Bir BND yetkilisi ise “Esad rejiminin düşmesi için yaptığımız önemli katkılardan dolayı gurur duyabiliriz” dedi.

Alman ajanlarının muhaliflere verdiği destek bununla sınırlı kalmıyor. Gazetenin haberine göre, Almanlar, Adana’daki NATO üssünden muhaliflere yapılan yardımlarda da aktif bir rol üstleniyor.

(soL- Dış haberler)