AKP destekliyor, muhalifler katliam yapıyor

Suriye’de Esad’ı yıkıp “demokratik” bir rejim kurması için Batılı güçler ve AKP hükümeti tarafından desteklenen muhalifler, dün Halep’te esir aldığı rejim yanlısı üç kişinin üzerine 40 saniye boyunca kurşun yağdırdı. Yaşanan olay Esad’ın devrilmesi durumunda Suriye’de yaşanacaklara dair önemli bir ipucu veriyor.

Özgür Suriye Ordusu üyeleri, dün Halep’te hükümet güçlerine karşı düzenlediği saldırı sonrasında esir aldığı Zeyno Berri ve adamlarını toplu şekilde katletti.

Olay sonrası yayınlanan görüntülerde kanlar içinde kalmış üç kişi, bir duvarın yanında diz çöktürülüyor ve muhaliflerden oluşan bir kalabalığın önünde “Allahu Ekber” bağrışları arasında yaklaşık 40 saniye boyunca kurşuna diziliyor.

Milliyet’ten Bünyamin Aygün’ün haberine göre, katliam öncesinde, istihbarat merkezinde ele geçirilen askerler önce feci bir şekilde dövülüyor ardından kanlar içinde kalan askerler Özgür Suriye Ordusu tarafından bir kamyonetin arkasında “mahkemeye” çıkarılıyor. Mahkemede idam kararı alınıyor. Gelen tepkiler arasında, teslim olmuş ya da esir alınmış kişilere yönelik vahşi saldırganlığın savaş suçu ve insan hakları ihlali olarak değerlendirilmesi gerektiği söyleniyor.

Yaşanan bu gelişmeler muhaliflerin iktidarı ele geçirmesi durumunda Suriye'de neler yaşanabileceğine dair ipuçları sunuyor. Esad Suriye'de katliam yapıyor diyen AKP hükümeti ise muhaliflere olan desteğini sürdürüyor.

UYARI: Video rahatsız edici görüntüler içeriyor.