Afganistan'da öğrenciler Malala için dua etti

Afganistan'da yaklaşık 10 milyon öğrenci, Taliban tarafından başından vurulan Pakistanlı çocuk aktivist Malala Yusufzay için dua etti.

AA’nın haberine göre, Afganistan Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülke genelindeki tüm okullarda, yaklaşık 10 milyon öğrencinin katılımıyla çocuk aktivist Yusufzay'ın sağlığına bir an önce kavuşması için dua edildiği bildirildi.

Saldırıyı kınama amaçlı Kabil'in Rabia Belhi Lisesi'nde düzenlenen programda konuşan Afganistan Eğitim Bakanı Faruk Vardak, Malala Yusufzay'a düzenlenen saldırıyı kınayarak Afgan öğrencilerin de aynı sıkıntı ile karşı karşıya olduklarını belirtti.

Şimdiye kadar Afganistan'ın farklı illerinde öğrencilere yönelik 4 bin 500 saldırının gerçekleştiğini söyleyen Vardak, saldırılarda onlarca öğrencinin hayatını kaybettiğini, onlarcasının da sakatlanarak okullarını terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Pakistan'ın Svat bölgesinde geçen hafta Salı günü okulundan dönerken Taliban militanları tarafından başından vurulan Malala ülkesindeki müdahalenin ardından tedavi amacıyla İngiltere'ye götürülmüştü.

14 yaşındaki aktivist Malala Yusufzay, Taliban'ın Svat Vadisi'ni ele geçirip kızların okula gitmesini yasaklamasından sonra kız öğrencilerin okuması için verdiği mücadeleden ötürü Ulusal Barış Ödülü'ne layık görmüştü. Yusufzay ayrıca, Uluslararası Çocuklar Barış Ödülü'nü de almıştı.