ABD'nin İHA'ları Pakistan’da yine dehşet saçtı: 10 ölü

ABD'nin insansız hava araçları, Salı günü Pakistan’da düzenlediği saldırıların ardından bugün bir saldırı daha gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen son saldırıda 10 kişi daha hayatını kaybetti.

ABD’nin insansız hava araçları Ramazan Bayramı’nın son günü Pakistan’ın Veziristan bölgesinde saldırılar düzenlemiş ve 13 kişi hayatını kaybetmişti. Reuters’ın haberine göre, ABD uçaklarının bugün de Güney Wazaristan’ın Afganistan sınırındaki Shawal Vadisi’nde düzenlediği saldırılarda 10 kişi hayatını kaybetti.

ABD’nin El Kaide ve Taliban militanlarına yönelik gerçekleştirdiğini öne sürdüğü saldırılar ülkede tartışmalara neden oluyor. ABD uçaklarının gerçekleştirdiği saldırılar Pakistan’ın bağımlısızlığının ihlali olarak yorumlanırken, saldırılar sonucunda çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesi ülkede tepkilere neden oluyor.

ABD’li yetkililer ise militanların etkili olduğu bölgelerde Pakistan’ın denetim kuramamasından dolayı bu saldırıları gerçekleştirdiğini iddia ederek, korkunç saldırılarını meşrulaştırma uğraşı içerisinde.

ABD savaş suçu işliyor
ABD’nin Salı günü Pakistan’da düzenlediği saldırılarda da sivil can kayıpları yaşanmıştı. Saldırılarda sivillerin hayatını kaybetmesi ise bir kaza sonucu değil, ABD’nin “ikinci saldırı” taktiğinin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştı.

Bu taktiğe göre, ilk saldırı sonrası bölgeye yaralıları kurtarmak üzere gelen kurtarma ekiplerine bir saldırı daha düzenleniyor. İsmini vermek istemeyen bir Pakistanlı yetkili ABD uçaklarının salı günü aynı bölgeye üç saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. Yetkili, düzenlenen saldırılardan bir tanesinin ise militanların ilk saldırı sonrasında araçların enkazını kaldırmak için geldiği sırada gerçekleştiğini ifade etti.

The Guardian’dan Glenn Greenwald ise “ikinci saldırı” taktiğinin Obama yönetimi tarafından rutin bir şekilde kullanıldığını dile getirdi.

(soL- Dış Haberler)