ABD'den Türkiye'ye 'ileri gitmeyin' uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ventrell, Türkiye'nin sınırdaki askeri hareketliliğine yönelik soruları yanıtlarken, "Türkiye'nin kendi ulusal güvenlik çıkarlarını anlıyoruz. Ama şu anda (durumu) daha fazla askerileştirmenin ilerlenecek yol olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ventrell'den, Türkiye'nin Suriye sınırındaki hareketliliğine ve yığınak yapmasına ilişkin olarak daha fazla ileri gitmeyin mesajı geldi.

Suriye konusunda Türk müttefikleriyle düzenli olarak istişare halinde olduklarını belirten Ventrell, ''Türkiye'nin kendi ulusal güvenlik çıkarlarını da açıkça anlıyoruz. Ama şu anda, daha fazla askerileştirmenin ilerlenecek yol olduğunu düşünmüyoruz. Ama Türk meslektaşlarımızla tam ve canlı diyaloğa devam ediyoruz'' dedi.

''Türklerden askeri bir operasyon bekliyor musunuz?'' sorusu üzerine Ventrell, Suriyeli muhaliflerin şu anda mesafe katetmeye devam ettiğini ve daha geniş alanı elinde tutmaya başladığını ifade ederek, Suriye'ye acil dışarıdan bir askeri müdahaleye yönelik geniş çağrılar duymadıklarını söyledi.

Ventrell, bir soru üzerine, muhaliflere yardım etme ve organizasyon kapasiteleri ile diğer konularda onlara destek sağlama konusunda Türkiye ile ''aynı sayfada'' olduklarını vurguladı.