ABD'de süresi belirsiz sokağa çıkma yasağı, eylemler sürüyor

ABD'de siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan olaylar sürüyor. Ferguson'da polis süresi belirsiz sokağa çıkma yasağı ilan ederken, sokağa çıkanlara gaz bombalarıyla saldırdı.

Güncelleme 11:10

Missouri Valisi Jay Nixon, "Ferguson halkını korumak ve barış ortamını yeniden tesis etmek" amacıyla, Ulusal Muhafız birliğinin Ferguson'a gönderileceğini açıkladı. Ulusal Muhafızlar, ABD ordusuna bağlı bulunuyor.


(soL - Dış Haberler) ABD'nin Missouri eyaletindeki Ferguson kentinde, silahsız bir siyahi gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından sokağa dökülen halka yönelik polis baskısı devam ediyor.

Ferguson'da, Türkiye saatiyle sabah 8'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın süresi tam olarak belirtilmezken, Missouri Valisi Jay Nixon, gerginliği belirli bir seviyeye düşürmek istediklerini kaydetti.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilene kadar, Ferguson sokaklarında polisle halk arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Geçici polis merkezi olarak kullanılan bir markete yürüyen insanlara karşı polis biber gazı ile müdahalede bulundu. Polisin zırhlı araçlar da kullandığı gözlemlendi.

Öte yandan, polisin öldürdüğü siyahi gencin otopsi raporu tamamlandı. New York Times'ın bildirdiğine göre, Michael Brown'a, iki yakın mesafeden kafaya olmak üzere, 6 kez ateş edildi.