ABD'de fast food çalışanları en büyük grevlerine hazırlanıyor

McDonald's, Burger King ve diğer fast food şirketlerinin çalışanları Perşembe günü bugüne kadar yapılacak en büyük iş bırakma eylemini gerçekleştirecek.

(soL - Dış Haberler) The Guardian'ın haberine göre Amerika'da fast food sektörü çalışanları bu Perşembe günü düşük ücretler ve sağlıksız çalışma koşullarına karşı ülke genelinde yaygın bir grev yapacaklar.

Grev fast food şirketleri ve işçiler arasında gerçekleşen biz dizi çekişmeli görüşmenin ardından gerçekleşiyor. Bu arada da en büyük fast food şirketi olan McDonald's'ın işçiler üzerindeki baskısı gittikçe artıyor. McDonald's, Burger King, Pizza Hut ve diğer büyük şirketlerin zincir dükkanları da Perşembe günü gerçekleşecek olan greve katılacağı ve grevin California, Missouri, Wisconsin ve New York da dahil olmak üzere ülke genelinde birçok yerde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İş bırakma eylemi fast food şektöründe çalışan 4 Milyon çalışanın saat ücretlerinin 15 Dolar'a çıkarılması talebinde bulunan Fast Food Forward isimli işçi derneği, yerel koalisyonlar ve sendika destekleri grupların işbirliği ile düzenleniyor. Perşembe günü düzenlenecek eylem New York'taki fast food sektörü çalışanlarının Kasım 2012'den beri düzenlediği 7. iş bırakma eylemi.

Her iş bırakma eylemi bir öncekinden daha kalabalık oluyor ve ABD Başkanı Obama'nın dikkatini ücretlerin artırılması meselesine çekme amacı taşıyor.