ABD Libya’ya iki savaş gemisi gönderdi

Geçtiğimiz gün Libya’nın Bingazi kentinde ABD Konsolosluğu’na düzenlenen saldırıların ardından, Pentagon Llibya açıklarına iki savaş gemisi gönderdi.

AP’nin haberine göre çarşamba günü Libya’nın Bingazi kentinde ABD Konsolosluğu’na düzenlenen saldırılarda Büyükelçi Christopher Stevens ve üç elçilik görevlisinin öldürülmesinin ardından, Pentagon Llibya’ya iki savaş gemisi gönderdi.

AP’nin ismini vermek istemeyen bazı ABD’li yetkililere dayandırdığı haberde, USS Loboon adlı savaş gemisinin Libya açıklarında konuşlandırıldığı, USS McFaul adlı savaş gemisinin ise yola çıktığı ve birkaç gün içinde Libya’da olacağı kaydedildi.

Yetkililerin aktardığına göre Tomahawk füzeleri taşıyan gemilerin özel bir görevi yok fakat gemiler Obama’nın talimat vermesi durumunda harekete geçebilecek.

Pentagon sözcüsü George Little ise “Savaş gemilerinin çok özel hareketleri ile ilgili yorum yapamam fakat ABD ordusu belirli durumlarda potansiyel ihtimallere karşı düzenli olarak önleyici adımlar atar” diye konuştu.

Elli terör uzmanı Libya’da
ABD Deniz Donanması’na bağlı 50 terör uzmanı ABD temsilciliklerinde güvenliği artırmak üzere Libya’ya gönderildi. Gönderilen elli uzmanın Terörle Mücadele Ekibi Filosu (FAST) üyesi olduğu belirtiliyor.

Libyaherald gazetesinin haberinde ise failleri bulmak ve şüpheli hareketleri izlemek amacıyla insansız hava uçaklarının (İHA) Libya’ya gönderildiği ifade ediliyor.