ABD katliama doymuyor

Cuma günü ve önceki gün düzenlediği hava saldırısında toplam 30 Afgan sivili katleden ABD güçleri, dün de bir düğün konvoyunu vurdu. Saldırıda en az 27 sivil hayatını kaybetti.

soL (DIŞ HABERLER) Afganistan'ın doğu bölgesinde birer gün arayla üç katliama imza atan işgalci ABD güçleri, dün de en az 27 Afgan sivili katletti.

ABD saldırısı, Afganistan'ın doğu eyaletlerinden Nangarhar'da gerçekleşti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 80 kişilik bir kafile, düğünün yapılacağı eve giderken, yolda mola verdi. Mola sırasında gerçekleşen hava saldırısında, 20'si kadın ve çocuk olmak üzere toplam 27 kişi hayatını kaybetti çoğunluğu kadın ve çocuk onlarca kişi yaralandı.

Cuma günü, yine bir doğu eyaleti olan Kunar'da 15 sivili öldüren ABD uçakları, önceki gün de Nuristan'da 15 sivili katletmişti.

ABD'li yetkililer ise, Nuristan katliamındaki pozisyonlarını koruyarak, "Sivil ölümlerinden haberlerinin olmadığını" iddia ettiler. ABD'li Yüzbaşı Christian Patterson tarafından yapılan açıklamada, "Onlar bir düğün kafilesi değildi vurulanlar arasında kadın ve çocuklar yer almıyor" dedi.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, dün yaptığı yazılı açıklamada "olaydan derin üzüntü duyduğunu" belirterek, askeri operasyonlar konusunda ABD'den daha çok koordinasyon talebinde bulundu. ABD'nin her geçen gün bir yenisini düzenlediği katliamlar karşısında zor duruma düşen Karzai, Kunar'daki saldırıyı incelemek üzere bir komisyon kurulmasını istemişti. Karzai'nin son katliamların ardından nasıl bir tutum takınacağı merak ediliyor.