ABD kasırga mağdurlarına değil, seçime para harcıyor

Hafta sonu New York’un Rockaways bölgesine giden Belediye Başkanı Bloomberg, kasırga sonrasında hala hiçbir yardım alamayan insanların tepkisiyle karşılaştı. Vatandaşları Bloomberg’in korumaları uzaklaştırdı. Bu arada ABD seçimleri için 6 milyar dolar harcandı.

Sandy Kasırgası ABD’de onlarca insanın hayatını kaybetmesine, yaşadıkları yerler sel suları altında kalan binlerce insanın ise mağdur olmasına neden oldu. Emperyalizmin merkez ülkesinin bu tür afetlere karşı önlem almak ve yaraları sarmak konusunda ne denli aciz ve umursamaz olduğunu gösteren örnekler ise halen yaşanıyor.

Başkan Bloomberg’i korumaları kurtardı
Cumartesi günü Sandy Kasırgası’ndan yoğun bir biçimde etkilenen New York’ta, Belediye Başkanı Michael Bloomberg kasırga mağdurlarını ziyaret etmek üzere sokağa çıktı. Queens bölgesinde bulunan Rockaway semtini ziyaret eden Michael Bloomberg, burada vatandaşların yoğun tepkisiyle karşılaştı. Belediye Başkanı’yla konuşan bir vatandaş, “Bize ne zaman yardım gelecek. Gerçekten merak ediyorum, ne zaman biraz olsun yardım gelecek? Yedi gündür sokaktayız!” diyerek tepkisini gösterdi. Kasırga mağdurlarının öfkesi kameralara da yansırken, Belediye Başkanının korumaları tepkili vatandaşları uzaklaştırdı.

Seçim için 6 milyar dolar harcandı
Amerika Birleşik Devletleri’nde yarın yapılacak başkanlık seçimleri için ise toplam 6 milyar dolar harcandığı belirtiliyor. soL gazetesinin 2 Kasım’da sayfalarında yer verdiği habere göre eyalet seçimleri bütçesi 3,5 milyar doları, başkanlık seçimi bütçesi ise 2,5 milyar doları buldu. Bu para, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan gibi ülkelerin milli gelirinin üzerinde…

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday Mitt Romney seçim kampanyası için 881 milyon dolar harcarken, Demokrat Parti’nin adayı Barack Obama 934 milyon dolar harcadı. Dışarıdan yapılan harcamalar da hesaba katıldığında iki adayın harcadığı para 2 milyar doları geçiyor.

(soL-Haber Merkezi)