ABD İsrail'e savaş gemisi satacak

İsrail, ABD'den almayı hedeflediği yeni savaş gemileriyle donanmasını güçlendirmeye hazırlanıyor.

soL (DIŞ HABERLER) İsrail, donanmasını yeni ABD savaş gemileriyle güçlendirmeyi hedefliyor. 2008 ve 2012 yılları arasında 60 milyar dolarlık bir askeri harcama yapmaya hazırlanan İsrail, tanesi 500 milyon dolar civarında olan çok fonksiyonlu LCS adı verilen savaş gemilerinden almak istiyor.

ABD'li Lockheed Martin ve General Dynamics'in ürettiği gemiler, hızları ve güçlü manevralarıyla biliniyorlar ve çok fonksiyonlu operasyonlarda rahatlıkla kullanılabiliyorlar.
İsrail'in alacağı LCS'ler İsrail donanmasının en güçlü gemileri olacak. Hava, deniz ve denizaltı füzeleriyle donatılan bu gemiler, manevra, amfibi çıkarma ve donanma savaşlarında kullanılabiliyorlar.
Jarussalem Post gazetesinin haberine göre, iki hafta önce ABD'yi ziyaret eden üst düzey ordu mensupları, geminin yeteneklerini gözlemlediler ve ABD'li yetkililerle alımını konuştular. İsrail'in gemilerden son derece memnun kaldığını ve 2009 sonuna kadar ithal etmeyi istediğini yazan gazete, gemilerin İran'la olası bir savaşta da kullanılabileceğini hatırlattı.
ABD'nin Birleşmiş Milletler'deki eski temsilcisi John Bolton, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının ABD'nin İran operasyonuna liderlik edebileceğini söylemişti. Benzer şekild,e Fox Tv'ye konuşan ABD yetkilisi de Gazze'ye yönelik İsrail saldırısının "çok cepheli" bir savaşa yol açabileceği uyarısında bulunmuştu.
Jarussalem Post'a konuşan üst düzey bir İsrail ordu yetkilisi de amaçlarının İran ve Lübnan'a mesaj vermek olduğunu söyledi.