ABD İran’a saldırının ayrıntılarını tartışıyor

Dünya Obama yönetiminden barış bekleyedursun, Pentagon ve İsrail İran’a müdahalenin ayrıntılarını tartışıyor.

soL (DIŞ HABERLER) ABD Genelkurmay Başkanı Amiral Mike Mullen İran'a karşı saldırının riskleri ve olası sonuçları üzerine düşündükleri açıklamasında bulundu.

Hafta sonu gazeteci Charlie Rose'a verdiği röportajda "İran'a müdahalenin sonuçları konusunda kaygılı olsak da ordumuzun çok güçlü stratejik kaynaklarına güveniyoruz" şeklinde konuştu.

Mullen "Müdahaleyi gerçekleştirecek kapasitemiz var ancak kara kuvvetlerimiz çok yıpranmış durumda. Öte yandan, hava ve deniz kuvetlerimiz stratejik olarak çok güçlü. Müdahalede bu güçlere yoğunlaşmayı düşünüyoruz." dedi. Mullen'in açıklamalarının

İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi'nin Pentagon yetkilileriyle "İran tehdidi" konusunda görüşmek üzere ABD'de bulunduğu sırada gelmesi dikkat çekti.

İsrail ve ABD İran'ın nükleer enerji alt yapısının gelişmesine engel olmak gerekçesiyle savaş tehdidini gündemde tutuyorlar.

"İran'a saldırı konusunda beni kaygılandıran şey, niyetimizi dışındaki sonuçlarıdır" diyen Mullen, askeri seçeneğin bölgede büyük riskler doğurabileceğini söyledi.

İsrail'in yeni Başbakanı olacak Benjamin Netanyahu da geçtiğimiz günlerde birkaç ay içerisinde büyük bir askeri müdahale gerçekleşeceği tehdidinde bulunmuştu.