ABD Afrika kıtasını işgal edecek

ABD’nin 2013’te "radikal unsurlarla mücadele" adı altında 35 Afrika ülkesine asker göndereceği bildirildi.

ABD’nin önümüzdeki yıl 35 Afrika ülkesine asker gönderme hazırlığı içinde olduğu bildirildi. ABD askerlerinin El Kaide ve radikal İslamcı unsurlarla mücadele adı altında bölgeye gönderildiği belirtildi. Gönderilecek asker sayısının 3500 civarında olduğu ifade edildi.

AP’nin haberine göre, ABD ordusu 2013 yılında Afrika kıtasındaki 35 ülkeye asker gönderiyor. Asker gönderme girişiminin, ABD Savunma Bakanlığı’nın planları çerçevesinde, Afrika’daki El Kaide ve radikal İslamcı unsurlara karşı mücadele adı altında bölgedeki askerlere eğitim vermek üzere tasarlandığı ifade edildi.

Askerlerin bu ülkelere sadece eğitim vermek ve teçhizat sağlamak üzere gönderildiği iddia edilirken, ABD askerlerinin operasyonlara katılabilmesi için Savunma Bakanı’nın “özel onayının” gerektiği belirtildi.

Bununla birlikte, Asker gönderilecek ülkeler arasında ilk sıralarda Libya, Sudan, Cezayir, Nijer, Kenya ve Uganda’nın yer aldığı öğrenildi.

Askerlerin yanı sıra operasyonlarda orta ölçekli İnsansız Hava Araçları’nın da kullanılacağı belirtilirken, ancak bunların kullanımının da “özel izine” bağlı olduğu ifade edildi.

Böylelikle, Afrika’daki ülkelerin yarısından fazlasında asker konuşlandıracak olan ABD, kıtayı adeta işgal etmiş olacak.

AP’ye konuşan kaynaklar, ABD’nin şimdiden yaklaşık 100 farklı eğitim programı hazırladığını açıkladı.

(soL- Dış Haberler)