Abbas kuzuyu kurda emanet etti

El Fetih lideri Mahmut Abbas Avrupa Parlamentosu'nu ziyaret etti, ABD ve AB'yi İsrail'e karşı tavır almaya çağırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'na katılan El Fetih lideri Mahmut Abbas, ABD ve AB'yi İsrail'e karşı göreve çağırdı.

Mahmut Abbas parlamenterlere hitaben yaptığı konuşmada İsrail ordusunun son saldırısında yaşanan insani ve maddi felaketi anlattı. Abbas, "İsrail devlet ve hükümet yöneticilerinin dokunulmaz oldukları, ulusal ve uluslar arası hukukun üstünde olmadıklarının kendilerine artık gerekli tahkikat ve yaptırımlar ile bildirilmesi zamanı gelmiştir. İsrail'in amacı 'Filistin'i devlet olarak kabul edeceğiz' söylemlerine rağmen Filistin'in kalan diğer bölgelini yavaşça işgal etmektir" dedi.

AB'nin barış yolunu açmasını isteyen Abbas, birliği Filistin sorunu hakkında duyarlı olmaya çağırdı. İsrail'in son kertede kalan Filistin topraklarını bölerek yaşanmaz hale getirmeyi hedeflediğini anlatan Abbas, "Bu da olmaz ise insansız bir Filistin oluşturup, topraklarımızı tamamen gasp etmektir. Bu işgalci saldırıları durdurmamız lazım" dedi.

İsrail'in işgal politikasından vazgeçmesini isteyen Abbas Filistin Devleti'ne saygı beklediklerini kaydetti. AP Başkanı ise kalıcı bir barış için elinde geldiğince çaba harcayacaklarını, şiddet kimden gelirse gelsin kabul etmeyeceklerini ve 23-24 Şubat günleri Filistin ve İsrail'e ziyarete gideceğini belirtti.

Abbas AB'nin Filistin'e müdahale etmesini istedi
Yıllardan beri "roketlere" karşı olduğunu Ortadoğu'da istikrarın bozulduğunu söyleyen Abbas, AB'nin bölgeye barış gücü göndermesini istedi. Abbas "burada insanlarımızın korunması için bölgeye barış gücü gönderilmesini talebini tekrarlıyorum" dedi.

Konuşmasının devamında 1996 ve 2006 yıllarında Filistin seçimlerinde AB'nin izleme heyeti gönderdiğini anımsatan Abbas bir yaklaşan seçimlerde benzer bir heyetin tekrar bölgeye gönderilmesini istedi.